Drie coronabesmettingen vastgesteld op Ameland

BALLUM – Op Ameland zijn drie mensen positief getest op het coronavirus. Dat maakt burgemeester Leo Pieter Stoel vandaag bekend. De besmette personen komen uit twee verschillende gezinnen, zijn geen inwoners van Ameland en hebben het eiland inmiddels verlaten. 

De besmettingen op Ameland zijn bevestigd door GGD Fryslân. De besmette personen zijn gelukkig niet of nauwelijks in contact geweest met bewoners. 

“Uit deze besmettingen op het eiland blijkt maar weer hoe ontzettend belangrijk het is dat we de landelijke maatregelen heel nauwkeurig opvolgen”, aldus burgemeester Stoel. “Of het virus wel of geen grip krijgt op het eiland is sterk afhankelijk van de vraag hoe strikt ieder van ons de richtlijnen volgt. Houd zowel thuis als bijvoorbeeld in de supermarkt 1,5 meter afstand. Ontvang (op 1,5 meter) niet meer dan zes mensen. Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of koorts. Laten we goed op onszelf en op elkaar passen.”

Bron Gemeente Ameland

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *