Collectanten op Ameland gezocht

BUSSUM – Leven in plaats van overleven. Dat wil de Nierstichting voor Willem (16) en duizenden anderen die afhankelijk zijn van hemodialyse. Een draagbare kunstnier maakt dit werkelijkheid.

Dialyse trekt een zware wissel op je leven. De huidige dialysetechniek bereikt slechts 15 procent van de zuiverende werking van een gezonde nier. Dat betekent: erg vermoeid zijn, veel medicijnen slikken, een streng dieet. Jaarlijks overlijden 1.000 dialysepatiënten. Transplantatie is vaak de beste optie, maar de gemiddelde wachttijd voor een donornier is bijna 4 jaar. Bovendien blijft de kans op afstoting. Willem weet er alles van: “Ik heb een nier van mijn vader en mijn moeder gekregen. Beide gingen mis. Tot er een nieuwe donornier is, moet ik vier keer per week vier uur lang dialyseren. Ik kan dan niet naar school, niet naar buiten en niet met vrienden afspreken.”

Kunstnier kleiner: wereld groter

De Nierstichting neemt het voortouw in de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. Deze is kleiner en lichter, en maakt de  wereld van nierpatiënten groter. Met de draagbare kunstnier kan je kiezen waar en wanneer je dialyseert, maar ook vaker en langer dialyseren. Hierdoor verminderen schommelingen in de vochtbalans en bloedwaarden. Dat betekent meer vrijheid, want minder afhankelijkheid van het ziekenhuis, van vermoeidheid en een dieet. En meer energie, door een betere conditie.

Help mee, word collectant

De Nierstichting is op zoek naar collectanten op Ameland.

Door te collecteren voor de Nierstichting helpt u mee de kunstnier klein te maken en de wereld van nierpatiënten groot. Dat kost u slechts een paar uur tijd. Daarmee kunt u écht iets voor een ander betekenen. Want met elke bijdrage komt de draagbare kunstnier dichterbij! Meld u aan als collectant op www.nierstichting.nl/collectant

Lees meer over de draagbare kunstnier: www.nierstichting.nl/draagbarekunstnier

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *