Doorvertelvariant Verhalenpad van Hidde Kat

HOLLUM – Een heleboel activiteiten en evenementen vallen in duigen, nu de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Een van de kerstvakantieactiviteiten is het Verhalenpad van Kat, een groepswandeling door Hollum vol verhalen over commandeur Hidde Dirks Kat.

Met een groep door Hollum wandelen als activiteit kan vanwege de nieuwste coronamaatregelen niet doorgaan, maar een individuele tour door het dorp vol anekdotes, wetenswaardigheden en smeuïge verhalen over Hidde, zijn reis om walvissen en robben te vangen, zijn schipbreuk, zijn worsteling op de ijsschotsen, zijn strijd tegen de honger en de kou en zijn overlevingsdrift, is te doen.

Wie dát wil meemaken kan een Verhalenpad met Hidde Kat boeken en krijgt, op anderhalve meter afstand, de leukste wandeling door het dorp, met de sappigste verhalen over de walvisvaarder.

Wie het liefst de familie erbij betrekt kan boeken voor de Doorvertelvariant. Eén lid van de familie wordt de doorverteller, die met behulp van kaartjes later aan de familie vertelt wat er tijdens het Verhalenpad aan de orde is gekomen. Steekwoorden en vragen op de kaartjes vormen de handvatten voor het hele verhaal. Het is een speciale variant voor deze coronatijd, zodat er met wat aanpassingen een heel mooi pad kan worden gelopen.

Lees hier waar je dit Verhalenpad kunt boeken

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *