Doortrappen Ameland ook geopend

NES – Woensdag 13 april is in verschillende gemeentes in Friesland het Doortrappen-seizoen geopend. Ook op Ameland. Het programma doortrappen heeft als ambitie om ouderen tot hun 100ste veiliger te laten fietsen en gemeente Ameland werkt actief mee. Op Ameland werd bij de aftrap de doortraproute van vorig jaar gefietst, gezamenlijk met zo’n 28 enthousiaste deelnemers. 

De start vond plaats bij The Harbour, waar Theo Pijpers in samenwerking met de buurtsportcoach Brenda Metz de dag opende. "Het is belangrijk dat senioren zo lang mogelijk blijven fietsen, bewegen is gezond. En waar kan dit beter dan op ons prachtige eiland", aldus Pijpers. De dag startte met een appelgebakje, tips om veiliger te fietsen en onderweg vertelde Theo leuke verhalen over het eiland. 

De opening is de eerste stap in het programma doortrappen op Ameland. Het programma zorgt ervoor dat ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. Naast deze aftrap organiseert gemeente Ameland de komende maanden meer activiteiten, waaronder het opzetten van fietsgroepen en een tweede doortraproute aan de westkant van het eiland. Meer informatie volgt via de informatiekanalen van de Gemeente Ameland, alle deelname is gratis. Hieronder een voorlopige planning: 

  1. Mei: Introductiedagen fietsgroepen 
  2. 18 mei: Fiets totaal Doortrapdag 
  3. 16 juni: Testen tweede doortraproute westkant eiland 
  4. 1 augustus: Zomeruitje fietsgroepen 
  5. 1 september: Opening tweede doortraproute westkant eiland 
  6. Data volgt: Sponserevent Hersenstichting 

Wilt u gezellig meefietsen met een fietsgroepje in uw dorp? Meld u nu aan bij Brenda Metz via brenda@sportfryslan.nl. U bent van harte welkom.

Bron Gemeente Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *