Dolfinarium helpt Lenie

HARDERWIJK – Het Dolfinarium heeft haar kennis en kunde toegezegd aan zeehondencrèche Lenie 't Hart te Pieterburen om te helpen met de vele opgevangen zeehonden van de laatste weken.

Binnen enkele dagen zal er een zeehondenverzorger van het Dolfinarium voor minimaal één week naar Groningen afreizen. Naast kennis schenkt het Dolfinarium ook een pallet vis om de vele zeehondjes te voorzien van voedsel. Door de harde storm van de laatste week is het opvangcentrum van Lenie ’t Hart overspoeld met gestrande zeehonden. Via media en contacten in de dierentuinwereld werd de hulp ingeroepen van deskundigen.

Het Dolfinarium in Harderwijk is een van de dierentuinen in Nederland waar zeehonden leven. Direct nadat de oproep voor hulp binnenkwam is er intern gekeken naar de mogelijkheden. “Het Dolfinarium deelt graag haar ervaring als daar om gevraagd wordt,” legt Hoofd Levende Have, Jan Mosterd uit. De Harderwijkse verzorgers blijft sowieso één week. Daarna wordt gekeken of de hulp nog langer gewenst is.

Bron: Dolfinarium

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *