Dokkum en Drachten samen borstkankerzorg

DOKKUM – Borstkankerpatiënten kunnen voor goede zorg terecht in Nij Smellinghe in Drachten en De Sionsberg in Dokkum. Hiervoor krijgen de ziekenhuizen vandaag het roze en grijze lintje uitgereikt door Borstkankervereniging Nederland (BVN). Om dit te vieren worden op de mammapoli’s in de fusieziekenhuizen roze rozen uitgedeeld met een roze en een grijs lintje. Het grijze lintje is bedoeld voor ziekenhuizen die goede zorg leveren, maar waarbij de operatie in een samenwerkingsziekenhuis plaatsvindt.

“We zijn er trots op dat we nu al een aantal jaar achter elkaar het roze lintje krijgen. Bovendien is het een supermooi compliment voor onze samenwerking met De Sionsberg dat zij nu als eerste ziekenhuis in Nederland een grijs lintje krijgen” vertelt Ida Paulusma, verpleegkundig coördinator oncologie. “We wilden dit graag delen met onze patiënten en daarom delen we vandaag de rozen uit.”

Binnen Nij Smellinghe en de Sionsberg is kwalitatief hoogstaande zorg erg belangrijk.  Sibbelina Visser, verpleegkundig specialist intensieve zorg: “Voor ons is het grijze lintje de bevestiging dat we in samenwerking met Nij Smellinghe goede zorg leveren.”

Monitor Borstkankerzorg

De Monitor Borstkankerzorg is door de BVN en Mediquest ontwikkeld om een impuls te geven aan de kwaliteit van borstkankerzorg vanuit het perspectief van de patiënt. Ook Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen werkten mee aan de ontwikkeling van de Monitor Borstkankerzorg. Op de website www.borstkanker.nl is alle informatie over de Monitor te lezen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *