Dodenherdenking op 4 mei 2014

BALLUM – Op 4 mei herdenken we de Nederlandse oorlogsslachtoffers. De Nationale Herdenking is er voor iedereen die stil wil staan bij degenen die in Nederland of waar ook ter wereld slachtoffer werden na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in andere oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

In verband hiermee vraagt gemeente Ameland medewerking aan het volgende:

  • Het halfstok hijsen van de vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang;
  • Het overal en algemeen in acht nemen van volkomen stilte om 20.00 uur tot twee minuten daarna.

Op Ameland organiseren dorpsbelangen, kerken, basisscholen, muziekkorpsen en de gemeente tezamen twee herdenkingsbijeenkomsten: in Nes en in Hollum. U bent van harte welkom.

Nes

De bijeenkomst begint om 19.30 uur voor De Toel aan de Kardinaal de Jongweg in Nes. Om 19.35 uur vertrekt de stoet te voet naar de algemene begraafplaats waar om 20.00 uur twee minuten stilte is. Na het Wilhelmus worden bloemen gelegd.

Hollum

De herdenking begint om 19.15 uur in de Hervormde Kerk in Hollum. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte bij het oorlogsmonument op het kerkhof, gevolgd door het Wilhelmus, de kranslegging en het defilé. Aan het einde van de bijeenkomst lopen de aanwezigen langs het monument waarbij bloemen kunnen worden gelegd.

>>> lees hier over Dodenherdenking op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *