Dit is waarom Ameland zo populair is bij onze Zuiderburen

Ameland is een klein Nederlands eiland gelegen in de Noordzee. Naast dat wij Nederlanders de weg hier ieder jaar weer massaal naartoe weten te vinden, zien we ook dat onze Belgische zuiderburen in enorme getale naar Ameland komen en dat is natuurlijk niet voor niets. Voor de meesten is alleen de natuur in combinatie met de rust de reden waarom ze hier naartoe op vakantie gaan. Je kunt je voorstellen dat wanneer je in een drukke grote stad als Brugge woont, het op Ameland even heerlijk uitwaaien is. Maar wat zorgt er nu voor dat onze Zuiderburen ieder jaar weer, zowel in de zomer als in de wintermaanden, allemaal massaal naar dit eiland toekomen?

Natuurlijke schoonheid

De meeste grote steden in België verschillen niet veel van de steden in Nederland. Je kunt je dus wel voorstellen dat ook deze mensen houden van een stukje natuur. Juist dit maakt het dat het eiland zo enorm in trek is bij onder andere mensen uit de grotere Belgische steden. Van uitgestrekte duinen en prachtige stranden tot enorme bossen en pittoreske dorpjes, Ameland biedt een veelzijdig landschap dat perfect is voor echte natuurliefhebbers. Waar veel Nederlanders zullen denken dat de vraag ‘wat te doen in Brugge‘ eenvoudig te beantwoorden is met ontzettend veel mogelijkheden, zien we toch dat er voor de meeste Belgen niets boven een stukje natuur gaat.

Activiteiten voor iedereen

Wanneer je naar Ameland gaat, kun je hier werkelijk alles doen wat je wilt. Dit zorgt er dan ook voor dat het eiland populair is bij jong en oud. Het maakt daarbij dus niet uit of je nu houdt van een flinke wandeling door de duinen of een fietstocht over het hele eiland. Tijdens de zomermaanden is het eiland enorm populair onder veel watersporters, wat ervoor zorgt dat het een enorm gemêleerd gezelschap is wat er komt. Naast deze activiteiten die je zelf kunt plannen, zijn er ook regelmatig andere evenementen en ook festivals op het eiland, die ook door jong en oud bezocht kunnen worden. De perfecte plek dus om zowel als stel of als gezin naartoe te gaan.

Cultuur

Belgen zijn vaak enorm gefascineerd door de cultuur die we in Nederland kennen. Juist omdat Ameland naast de prachtige uitgestrekte duinen en bossen ook allerlei historische bezienswaardigheden heeft, is het ook bij veel cultuurliefhebbers een populair eiland. Naast de welbekende vuurtoren, zijn de authentieke dorpjes met traditionele huizen ook een echte bezienswaardigheid. Juist deze combinatie zorgt ervoor dat er voor werkelijk iedereen wat te doen is. Zo kun je de ene dag genieten van de natuur door bijvoorbeeld lekker een stuk te gaan fietsen om vervolgens een dag later alle historische trekpleisters van het eiland te gaan bezoeken.

Tot slot

We kunnen wel stellen dat Ameland het perfecte eiland is wanneer je als Belg even wilt ontsnappen aan de drukte van je eigen stad. Door een flinke wandeling of mooie fietstocht rondom het eiland kom je even helemaal tot rust en hoef je over niets of niemand na te denken. ‘s Avonds kun je ervoor kiezen om uiteten te gaan bij een van de vele tentjes of gewoon lekker te gaan koken in je eigen huisje of appartement.

Tom Wegeling
Tom Wegeling
Artikelen: 23

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *