Directeur Waddenvereniging ‘not amused’

HARLINGEN – Directeur Waddenvereniging Arjan Berkhuysen is op z’n zachtst gezegd not amused over het stuk van Chris Weijer in de Leeuwarder Courant van vrijdag 27 juli.

Lid ledenraad Waddenclub Weijer haalt ouderwets uit naar de eilanders en dan vooral de Amelanders om hun gebrek aan hart voor het waddengebied en hun onbegrensde geldhonger, een actie die eilanders en Waddenvereniging zo terug kan werpen naar de tijd van 'Vrije Vogels gekooide Mensen.' Enkele tientallen jaren geleden was dat een club van eilanders die met stickers op hun auto's liet weten dat de mensen in het waddengebied niet ondergeschoven kindje moeten worden van ongebreidelde natuurbescherming. Het leidde af en toe zelfs tot agressieve confrontaties.

Het komt Berkhuysen slecht uit dat er een kikker uit de kar springt. De nieuwe directeur bezocht net een week geleden Ameland en sprak er met Amelanders. Berkhuysen is juist bezig met het zoeken van de verbinding met de eilanders.

“Ik hoor net van een artikel van Chris Weijer, lid ledenraad van ons,” zegt Berkhuysen gisteren. “Het bureau en ledenraad hebben het hier niet over gehad. We kennen de plannen (over het hotel van Westers – red.) ook vrijwel niet. Het stuk is op persoonlijke titel geschreven.”

>>> lees hier de post in het blog van Arjan Berkhuysen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *