Column – Maaltijdsalade

WEST TERSCHELLING – Oerol. Oerol is altijd goed, zelfs die keer dat ‘De wind voert het woord’ wordt gekozen als motto van het tiendaagse muziek- en theaterevenement. Harde wind en regen teisteren het eenendertigste Oerol. Voorstellingen worden afgelast en ’s avonds zijn de dorpen uitgestorven, omdat niemand na een dag opboksen tegen windkracht 7 en 8 zin heeft in nóg een worsteling met de elementen.

Het mocht de pret niet drukken, want Oerol is Oerol en de grootste lol zit hem in het gezelschap waarmee je naar het eiland trekt.

Dat zat wel goed, met het clubje voormalige collega’s, dat elkaar maar blijft bezoeken en telkenjare wel een aanleiding vindt om een feest te houden.

Deze keer werd het Oerol.

Na de reis, het Groene strand, straattheater op West en supermarkt- en slijterijbezoek voor de avond op Tjermelan, zeeg het gezelschap van vijf neer op het terras van Nap.

Nap, daar hadden zus G en ik vorig jaar tijdens Oerol nog zo lekker en gezellig koffie gedronken met vriendin S, die we onverwacht in de Torenstraat tegenkwamen. Nap kon niet veel kwaad doen.

In de hoek van het terras was nog een tafel met vijf stoelen. We waren al een paar uur op stap; het was tijd voor de eerste alcoholische versnapering, constateerden de A, A en E van het gezelschap. Dat vond ik ook. Drie droge en een zoete witte wijn: de vijfde, M, wilde wel een hapje eten, maar geen drank.

Het werd de maaltijdsalade, die stond uitnodigend op de kaart. 

>>> lees hier de hele column

J.F.de Jong

>>> lees hier ook over Oerol

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *