Dingt Ameland mee naar de titel Fietsgemeente 2024?

De Fietsgemeente 2024-verkiezing is in volle gang. Er zijn nog slechts drie weken over om je stem te laten horen. De Fietsersbond voert dit onderzoek uit om in kaart te brengen waar fietsers in Nederland het beste af zijn. Elke gemeente heeft minimaal 50 enquêtes nodig voor een betrouwbaar beeld. Helaas blijft gemeente Ameland achter met slechts 36 ingevulde enquêtes. We hebben jullie hulp nodig om dit recht te zetten!

De Fietsersbond doet een dringende oproep aan iedereen die op Ameland fietst, ongeacht of je inwoner, forens of recreant bent, om de enquête “Fietsgemeente 2024” in te vullen. Dit is jouw kans om je mening te delen over de fietspaden, aandacht voor fietsveiligheid en je algehele fietservaring op ons prachtige eiland. Als fietser weet jij als geen ander wat er goed gaat en wat verbeterd kan worden.

Waarom meehelpen aan de enquête?

Met de resultaten van dit onderzoek kan de Fietsersbond, samen met haar vrijwilligers, gemeenten aansporen om het fietsbeleid te verbeteren. Dit kan leiden tot veiliger, comfortabeler en leuker fietsen op ons mooie eiland. Denk aan het verbeteren van gevaarlijke kruispunten of het verwijderen van obstakels op fietspaden. Een beter fietsklimaat betekent niet alleen een veiligere en aangenamere ervaring voor fietsers, maar ook voor alle andere weggebruikers.

Bovendien maken deelnemers aan de enquête kans op het winnen van een gloednieuwe fiets ter waarde van 2.000 euro!

Hoe kun je deelnemen?

De enquête kan tot en met 12 november 2023 worden ingevuld op de website van de Fietsersbond: www.fietsersbond.nl/fietsgemeente. Of vul de enquête in via onderstaande QR-code. Laten we met z’n allen de stem van Ameland laten horen en ons inzetten voor een fietsvriendelijker eiland!

Over fietsgemeente 2024

De Fietsgemeente-verkiezing wordt tweejaarlijks georganiseerd door de Fietsersbond. Het resultaat van dit onderzoek kan gemeenten, samen met de lokale afdeling van de Fietsersbond, helpen om fietsen veiliger en comfortabeler te maken voor inwoners, forensen en toeristen. De winnaar mag zich Fietsgemeente 2024 noemen.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 786

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *