Dijk heeft nieuwe hectometerpalen

HOLLUM – De verhoogde en versterkte dijk heeft nieuwe hectometerpalen gekregen. Wetterskip heeft ze geplaatst op het deel van de dijk dat al klaar is, het stuk tussen Hollum en de pier van Nes.

De eerste paal staat ter hoogte van het paardengraf: 0.0, staat er op en 'Wetterskip Fryslân'. Sinds 1915 wordt de lengte van de dijk aangegeven, eerst met hectometerdijkstenen en nu hectometerdijkpalen.

Wetterskip: “Onze medewerkers gebruiken ze bij ons beheer en onderhoud als aanduiding. Net zoals RWS dat doet langs de weg.”

Rijkswaterstaat plaatste voorheen de strandpalen. Een groot aantal daarvan staat nog steeds op het strand en in de duinen. De functie is gelijk aan de afstandsaanduiding van de Wetterskip-palen. De strandpalen, die lijken op de dijkpalen, kunnen daarom voor wat verwarring zorgen. Rijkswaterstaat begint te tellen bij 1 en Strandpaal 1 staat ter hoogte van het Hollumer bos.

⇒ lees hier meer over de strandpalen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *