Diederik Varken op Ameland

NES – Poppentheater Dibbes speelde maandagochtend twee voorstellingen van ‘Diederik Varken’ in De Toel te Nes. Alle kinderen van de eerste twee groepen van de basisscholen waren uitgenodigd. Poppenspeelster Trudy Kuyper van Dibbes plaatst bij voorkeur een dier in de hoofdrol. Diederik is een varken.
Na afloop mochten de kinderen baby pinguïn aaien.

Dibbes bezoekt vanwege het provinciale project Uur-Cultuur vele scholen in Friesland.  Uur-Cultuur wil kinderen kennis laten maken met het theater.

Diederik vindt het thuis te druk en te vol en besluit een eigen huisje te bouwen. Vandaag is het klaar. Er is een bed, een bad en natuurlijk de vissenkom met de vis. Morgen komen Mama, Papa, Boemel, Turf en Boudewijn op visite en daarom heeft Diederik een taart gekocht. Vanavond slaapt hij voor het eerst helemaal alleen in zijn nieuwe huis. Dat is niet makkelijk, zeker niet als er op de deur geklopt wordt en er opeens een vreemd dier voor de deur staat…..

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *