Dertien nieuwe Waddenzee Werelderfgoed ambassadeurs

VLIELAND – Een grote liefde voor het Waddengebied en trots op de Werelderfgoed status: dat is wat de nieuwe ambassadeurs gemeen hebben. Vandaag zijn er dertien spiksplinternieuwe ambassadeurs bijgekomen op Vlieland. Daarmee komt het totaal van alle ambassadeurs in het Waddengebied boven de vijftig uit.

De ambassadeurs komen allemaal van Vlieland en zijn actief in de sector toerisme en recreatie. Het zijn ondernemers varie¨rend van een restaurant- en hoteleigenaar, (natuur)gidsen, kaasmaker en outdoor- en evenementenbureaus. Kenmerkend voor deze ondernemers is dat ze allemaal grote interesse hebben in het eiland en de unieke waardes van het Waddengebied.

Wethouder Marieke Vellinga-Beemsterboer van gemeente Vlieland had vandaag de eer om de ondernemers te feliciteren met hun nieuwe titel ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed. "Het is mooi om te zien hoe betrokken deze ondernemers zijn en hoe ze zich extra inzetten om onze gasten mee te nemen in de unieke verhalen van het eiland en de Werelderfgoed status. De Werelderfgoedstatus benadrukt hoe bijzonder het Waddengebied is en tegelijk ook dat we hier zuinig op moeten zijn.", aldus de wethouder.

De ambassadeurs hebben allen een tweedaagse gastheer Waddenzee Werelderfgoed training achter de rug. Ook hebben zij een groene checklist ingevuld om hun duurzame stappen aan te geven en tekenden zij een belofte voor goed ambassadeurschap. De ambassadeurs die erbij zijn gekomen zijn: Kees Visser van Tuk Tuk Vlieland, Roland Bakker en Annemieke Kruit van Restaurant Zuiver, Tamar van de Grift en Helena Ruggeri van WestCord Strandhotel Seeduyn, Nils Koster van de Vlielander Kaasbunker, Folkert Janssens namens de Vliehors Express, Nancy Janssen van Vliris tv, Miranda Leppens van Paal50, Daan Rooth van ’t Posthuys, Orfeus van der Veer van Vlieland Outdoor Center, Erwin Soolsma van Bureau Vlieland, Sjoukje Mulder van Strunen door de Dunen, Jaap Hoedemaker van VVV Vlieland en Lars Kuipens van bezoekerscentrum De Noordwester.

Een overzicht van alle ambassadeurs is te vinden op werelderfgoed.visitwadden.nl.

Ameland

Terwijl op Vlieland de ambassadeurs hun oorkonde in ontvangst namen zat op Ameland een groep ondernemers in De Vlindertuin in Nes. Zij namen woensdag en donderdag deel aan een tweedaagse training Werelderfgoed Waddenzee & Wadvogels met als doel nog voor de zomer te worden bijgeschreven als Ambassadeur Werelderfgoed Waddenzee.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *