Derde keer brand op Ameland

Geplaatst op: 13 september 2013 - Categorie: Alles & Algemeen

Brandweer - Foto Persbureau Ameland

BUREN – Voor de derde keer dit jaar moet de brandweer van Ameland uitrukken voor een grote brand. Deze keer moest de blusploeg van Nes-Buren en die van Hollum-Ballum naar camping De Kiekduun aan de Strandweg in Buren. In een loods achter het hoofdgebouw was om ongeveer 12.00 uur brand uitgebroken. In het gebouw liggen gereedschappen en materialen en er staat een caravan in opgeslagen. Het zorgde voor grote zwarte rookontwikkeling en het vuur laaide telkenmale op. Om iets voor één uur leek de brand geblust, maar om 13.00 uur sloegen de vlammen weer uit het dak. De brandweer stelde alles in het werk om overslaan van het vuur naar belendende gebouwen, waaronder het hoofdgebouw, te voorkomen.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De politie kon nog niets zeggen over de oorzaak. Om 16.31 uur volgde opnieuw een melding. Het vuur laaide nogmaals op. De brandweer had dat laatste vuur snel onder controle.

In februari van dit jaar brandde de Clemenskerk in Nes af en in augustus kon de vrijwillige brandweer zich voor de Strandexpress in de loods aan de Smitteweg bij Ballum in het brandweerpak hijsen.

Brand De KiekduunVuur laait weer op - Foto Persbureau AmelandBrand De Kiekduun - Foto Persbureau AmelandBrand De Kiekduun - Foto Persbureau AmelandVoor de vierde keer laait het op - Foto Persbureau AmelandBrand De Kiekduun - Foto Persbureau AmelandBrand De Kiekduun - Foto Persbureau AmelandBrand De Kiekduun - Foto Persbureau AmelandBrand De Kiekduun - Foto Persbureau AmelandKapotte ramen - Foto Persbureau AmelandOpnieuw vuur - Foto Persbureau AmelandNog niet klaar - Foto Persbureau AmelandDe werkplaats - Foto Persbureau AmelandBrand De Kiekduun - Foto Persbureau AmelandNieuwsgierige duiven - Foto Persbureau AmelandBrandweer - Foto Persbureau AmelandLoods van de achterkant - Foto Jan van OsLoods van de achterkant - Foto Jan van OsLoods van de achterkant - Foto Jan van OsLoods van de achterkant - Foto Jan van Os

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?