Derde keer brand op Ameland

BUREN – Voor de derde keer dit jaar moet de brandweer van Ameland uitrukken voor een grote brand. Deze keer moest de blusploeg van Nes-Buren en die van Hollum-Ballum naar camping De Kiekduun aan de Strandweg in Buren. In een loods achter het hoofdgebouw was om ongeveer 12.00 uur brand uitgebroken. In het gebouw liggen gereedschappen en materialen en er staat een caravan in opgeslagen. Het zorgde voor grote zwarte rookontwikkeling en het vuur laaide telkenmale op. Om iets voor één uur leek de brand geblust, maar om 13.00 uur sloegen de vlammen weer uit het dak. De brandweer stelde alles in het werk om overslaan van het vuur naar belendende gebouwen, waaronder het hoofdgebouw, te voorkomen.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De politie kon nog niets zeggen over de oorzaak. Om 16.31 uur volgde opnieuw een melding. Het vuur laaide nogmaals op. De brandweer had dat laatste vuur snel onder controle.

In februari van dit jaar brandde de Clemenskerk in Nes af en in augustus kon de vrijwillige brandweer zich voor de Strandexpress in de loods aan de Smitteweg bij Ballum in het brandweerpak hijsen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *