Derde Ierse Muziek festival

HOLLUM – Voor de derde keer op rij vullen de prachtige klanken van Ierse muziek de lucht van Hollum tijdens het weekend van het Iers Muziek festival.

29 juni tot en met 1 juli

Terugkerend zijn de Twangmen met de lokale Ierse Amelander Paul Martin, Mark Gilligan, Darren Byrne én het geweldige Amelander Shantykoor.

De Twangmen met onder meer Onno Kuipers (trekzak, tin whistle, zang), zijn broer Walter (viool, mandoline, tin whistle, doedelzak, zang) en Marjolein Meijers (contrabas, gitaar, zang). Meer dan 20 jaar toerde Marjolein door het land met haar zeer succesvolle 'Berinis' show in bijna elk theater in Nederland. Ze toert nu met Onno en Walter en zij verdienden lovende kritieken voor hun nieuwe show. Samen met Paul presenteren ze een prachtige interpretatie van zowel de gevoelige ballads als de beter bekende drinkliederen. Mark Gilligan is een legende in de Ierse muziekscene. Hij speelde met alle groten en reist momenteel met de top Britse blues/ folk/ punk band Urban Voodoo Machine.

Darren Byrne is een wereldreiziger. Hij brengt zijn unieke stijl en laten vele fans mee genieten.

Het is geweldig dat het Amelander Shantykoor dit jaar optreedt. Er zijn vele Ierse songs die hun weg gevonden hebben in het shanty repertoire en geen groep zingt ze beter dan onze eigen Amelanders.

Het begint allemaal in die bekende Ierse pub – Cantina Dolores -op vrijdagavond (29/06) met een Twangmen concert dat begint om 17.00 uur.

Mark en Darren zullen optreden in Café De Griffel vanaf 22.00 uur.

Op zaterdag (30/06) vanaf 13.00 uur, presenteert Pannenkoekhuis Onder de Vuurtoren de hele middag muziek met The Twangmen, Mark & Darren en het Amelander Shantykoor op hun prachtige terras.

Om 22.00 uur, spelen Mark en Darren in AG’s Pub op Parc Koudenburg.

Vanaf 14.00 uur op zondag (01/07) zal er een traditionele Ierse muziek sessie in het Pannenkoekhuis zijn. Alle deelnemende Ierse muzikanten zijn er en iedereen wordt uitgenodigd om mee te zingen.

Als je een instrument speelt, ben je van harte uitgenodigd mee te spelen.

Het belooft een fantastisch weekend van muziek, humor, plezier en geluk te worden.

>>> het Amelander ierse Muziek Festival staat met al haar locaties op de app Ameland Actueel en (voor alle smartphones) op www.ameland-actueel.nl

>>> lees hier het Trekharmonicablog

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *