Derde Gezellige Tafel in De Griffel

NES – Amelands Produkt introduceerde vorig jaar De Gezellige Tafel heet, met als ondertitel: Samen eten & ontmoeten. Het bleek een groot succes en daarom komt er in maart 2019 weer een Gezellige Tafel. De derde alweer. Voor een kleine prijs wordt er op De Gezellige Tafel een driegangenmenu geserveerd. Iedereen hoort erbij, vindt De Gezellige Tafel en het initiatief wil eenzaamheid en sociaal isolement bestrijden. Louise Molenaar van Amelands Produkt: “Met onze aanpak helpen we bewoners kansen te pakken om actief deel te nemen aan de samenleving. Dat doen we door ontmoeting mogelijk te maken en een gezonde leefstijl te promoten met producten van ons eigen Ameland.”

De Gezellige Tafel – Hoe werkt dat dan?

De Gezellige Tafel nodigt u uit voor een verrassende ontmoeting, een goed gesprek en een gevoel er helemaal bij te horen. De Gezellige Tafel verzorgt een aantal keer per jaar een gezond en betaalbaar driegangendiner in een Amelands restaurant met professionele keuken. Onder leiding van een chef start de keukenploeg de voorbereidingen. Vrijwilligers doen boodschappen en dekken de tafels. Rond etenstijd schuiven dan alle gasten aan. Bij De Gezellige Tafel staat het Amelands Produkt centraal in het menu. Er wordt rekening met allergenen en dieetwensen, maar verder is het eten wat de pot schaft. Tussen de gangen is er te genieten van een spreker of stukje muziek.

De Gezellige Tafel – Voor wie is die dan?

De Gezellige Tafel staat gedekt voor jong of oud, arm of rijk, uit Hollum, Ballum, Buren, Nes of Kooiplaats. De Gezellige Tafel is er voor eilanders die niet altijd alleen willen eten en voor wie uit eten gaan geen vanzelfsprekendheid is. En De Gezellige Tafel is er voor mensen die nieuwsgierig zijn naar streekproducten van het eiland.

Iedereen welkom

Bij De Gezellige Tafel is iedereen van harte welkom. Bekijk snel de agenda voor de data en reserveer een stoel.

Maart 2019

  • Eet en drinklokaal De Griffel, Burenlaan 41, 9161 AJ Hollum

  • Donderdag 07 maart 2019

  • 18.00 uur aanvang diner (vanaf 17.30 uur inloop)

  • Driegangenmenu voor € 10,00 (exclusief drankjes)

  • 0519- 554 135 ofinfo@degriffelameland.nl

  • Meehelpen? Vrijwilligers kunnen zich melden via info@amelandsprodukt.nl

Wie ondersteunen De Gezellige Tafel?

De Gezellige Tafel is een initiatief van Stichting Amelands Produkt dat mede mogelijk werd gemaakt door een bijdrage van het Iepen Mienskipsfûns, Gemeente Ameland en de medewerking van vele vrijwilligers. De Gezellige Tafel staat in contact met diverse organisaties zoals De Zonnebloem afdeling Ameland, Gebiedsteam Ameland, Ome werkgroep, Dorpshuis ’t Wantij en Sociaal Cultureel Werk.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *