Denk mee over de toekomst van Fryslân

LEEUWARDEN – In wat voor Fryslân wilt u in 2025-2030 wonen, werken, recreëren, kortom: leven? Samen met de mienskip wil de provincie Fryslân deze vraag beantwoorden. Onze vraag aan u is: Wat vindt u als eilandbewoner belangrijk voor de toekomst van onze provincie?

Omgevingsvisie: alle Friezen mogen meedenken!

Uw inbreng vormt een basis voor de nieuwe Omgevingsvisie. “Ik hoop dat veel mensen bereid zijn om mee te denken”, zo zegt gedeputeerde Klaas Kielstra. “We nodigen iedereen van harte uit om via onze website een reactie achter te laten.” Welke onderwerpen zijn belangrijk als we het hebben over de toekomst van onze Friese leefomgeving? Na de zomer gaan we over deze onderwerpen in gesprek met de Friezen, belangenpartijen en overheden.

Waarom een Friese Omgevingsvisie?

In 2019 gaat de nieuwe omgevingswet in werking. Deze wet vervangt veel bestaande wetten op het gebied van ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water. De Friese inkleuring leggen we vast in de Friese Omgevingsvisie. Met als uitgangspunt: meer samenhang in beleid en regelgeving, met meer ruimte voor initiatieven.

Kijk voor meer informatie en een overzicht van de binnengekomen reacties op www.fryslan.frl/omgevingsvisie en @OmgevingsvisieF.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *