Delta Challenge Ameland

AMERSFOORT – Op zaterdag aanstaande 30 oktober is het zover. Dan vindt de eerste editie plaats van de Deltaplan Challenge Ameland. Een bijzonder event om aandacht te vragen en geld op te halen voor één van de dodelijkste kankers; alvleesklierkanker. Artsen, onderzoekers, patiënten, families, vrienden, liefhebbers gaan de sportieve uitdaging aan om hardlopend, fietsend of wandelend een 'rondje Ameland' af te leggen. De meer dan 100 deelnemers proberen samen minstens € 50.000 op te halen voor versneld onderzoek naar alvleesklierkanker. 

Aandacht en geld voor alvleesklierkanker is heel hard nodig. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose. Na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. In de afgelopen 30 jaar is op bijna alle vormen van kanker flinke vooruitgang geboekt in overleving. Helaas niet bij alvleesklierkanker. Dat moet veranderen.

Deltaplan Alvleesklierkanker

Daarom hebben de 15 expertisecentra voor alvleesklierkanker in Nederland (verenigd in de Dutch Pancreatic Cancer Group), het patiëntenplatform Living With Hope en de Maag Lever Darm Stichting de handen in een geslagen en het Deltaplan Alvleesklierkanker opgezet. 

Een uniek landelijke, daadkrachtig en duurzaam samenwerkingsverband met als doel om wetenschappelijk onderzoek op het gebied van alvleesklierkanker te versnellen, de beste behandeling zo snel mogelijk voor iedereen beschikbaar te maken en een betere kwaliteit van leven te bieden voor patiënten. 

Marisa van Opstal van de stichting Deltaplan Alvleesklierkanker: "De intensieve samenwerking, het delen van kennis en zo snel mogelijk meer weten over alvleesklierkanker kan mensen die de diagnose alvleesklierkanker krijgen binnen afzienbare tijd meer perspectief en hoop geven. We werken er met man en macht aan om dat voor elkaar te krijgen. Met de Deltaplan Challenge Ameland willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor versneld onderzoek, maar het is ook een dag om stil te staan bij alle dierbaren die overleden zijn aan deze vreselijke ziekte. Het wordt een dag van verbinding op het mooie eiland Ameland, dat overigens de vorm heeft van een alvleesklier."

Helpen? 

Help je ons mee om het streefbedrag te behalen? Wil je met jouw bedrijf/organisatie op Ameland of op het vaste land helpen en/of doneren en écht een verschil maken voor patiënten met alvleesklierkanker? Neem dan contact op met Sophie Voogt via sophievoogt@mlds.nl of klik op de doneerbutton op de actiepagina van de Deltaplan Challenge Ameland via https://www.voordeltaplanalvleesklierkanker.nl/

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *