Defensie blijf patiënten Ameland vliegen

DRACHTEN – Defensie blijft tot nader order patiënten vliegen van en naar Ameland en de andere Friese Waddeneilanden. De aanbesteding is voorlopig stopgezet.

Vanaf 1 juli had een commercieel bedrijf de vluchten van defensie over moeten nemen en daarvoor werd eind 2014 een aanbestedingsprocedure gestart. De ANWB en het Belgische bedrijf Heliventures schreven in en ANWB leek de aanbesteding te hebben gewonnen. De Belgen protesteerden omdat de ANWB er nog niet helemaal klaar voor zou zijn. De ANWB kon nog geen nachtvluchten verzorgen. Daarop zette de rechter in Leeuwarden een streep door de toewijzing. Heliventures kreeg het werk toch niet toegewezen, omdat ook dit bedrijf nog niet aan alle eisen kon voldoen. Waar het bij Heliventures stokte is niet duidelijk.

Om het patiëntenvervoer te waarborgen blijft voorlopig defensie vliegen, heeft Regionale Ambulancevoorziening (RAV) bevestigd.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *