“Declaraties moeten gewoon betaald worden”

Geplaatst op: 06 maart 2019 - Categorie: Ameland & Eilanden

BALLUM – “Het was een botte afwijzing en het past niet in het beeld dat de MSC alles zou betalen.” Dat is de teleurgestelde reactie van burgemeester Gerard van Klaveren op het bericht dat rederij MSC de onkosten, die tot nu toe zijn gemaakt voor het opruimen van de rommel uit het schip MSC Zoe, niet betaalt. Dat wil zeggen, de rekeningen die door de loonbedrijven zijn ingediend worden gehonoreerd en afgehandeld, maar die van de gemeente niet.

Van Klaveren is ronduit boos dat de rekening van de gemeente is afgewezen. De schadeafhandeling loopt niet goed. Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit laat naar aanleiding van deze ontwikkeling nog maar eens weten dat ze een snelle oplossing van de opruimkosten wil. Zij heeft het dan over de totale schadeafhandeling van de bergingsoperatie, het opruimen van aangespoeld materiaal, het schoonmaken van de stranden en de onderzoeken naar de overboord geslagen containers van het schip en de effecten daarvan.

Ondertussen heeft Rijkswaterstaat de coördinatie van de schadeafhandeling op zich genomen. Komende week wordt er een schadeloket geopend waar bedrijven en instanties, die kosten hebben gemaakt vanwege schade en werkzaamheden naar aanleiding van het overboord slaan van 342 containers boven de Waddeneilanden, terecht kunnen met hun vragen. Gemeente Ameland ging er bij het indienen van de factuur vanuit dat een en ander geregeld zou worden. Zeker na melding van de rederij dat ze de onkosten voor haar rekening zou nemen. Van Klaveren vermoedt dat er tussen het verzekeraar in Rotterdam en de rederij in Zwitserland een misverstand is gerezen omtrent de schadeafhandeling. Van Klaveren: “Declaraties moeten gewoon betaald worden. Uit! Af!”

Dossier Zeecontainers

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?