De zwembadlift is er!

BUREN – “Ameland voor iedereen Helemaal.” Dat was de titel van de aanvraag voor de ideeënbus van de Friesland Zorgverzekeraar. Ameland is weer een stuk klantvriendelijker geworden voor de gehandicapte medemens: de zwembadlift is er!

Remco Visser van Thuiszorg Het Friese Land werkgebied Ameland nam samen met Gerard Metz van Fysiotherapie MetzdeBoer het initiatief tot een actie om op Ameland een zwembadlift te krijgen. De actie in oktober 2015 had succes, want velen stemden op dit initiatief. Zorgverzekeraar De Friesland kende de publieksprijs van € 5000,- toegekend aan het idee om op Ameland een zwembadlift te gaan gebruiken. Het is voor bewoners en toeristen een prachtige aanvulling in het zorgaanbod. Ook de Gemeente Ameland staat pal achter het plan en subsidieerde het restbedrag. 

Afgelopen twee weken is er al proef gedraaid met de lift op de woensdag therapie dag van Vakantiepark KleinVaarwater. Liesbeth Oud is een van de eerste cliënten die er gebruik van maakt: “Onvoorstelbaar dat ik dit mag meemaken, ik voel me hierdoor stukken beter”.

Paul van der Wal en Hans van Houten van Vakantiepark Klein Vaarwater waren direct enthousiast over het initiatief. Ze hebben alle voorwaarden gecreëerd om de lift te plaatsen. “Het past fantastisch in de doelstelling, Ameland toegankelijk voor iedereen,” zegt Hans van Houten.

Remco Visser vult aan: “Afgelopen jaar hadden we een cliënt met een spierziekte gezamenlijk in het zwembad weten te krijgen, toen dacht ik 'dit moet eigenlijk anders'."

Op de woensdagmorgen is er vanaf 09.00 uur therapiezwemmen onder leiding van Sjoukje Schuurmans en Robin Visser. De thuiszorg assisteert bij de patiënten. Taxibedrijf Cositax regelt naadloos het vervoer.

Liza Metz, Anna Spoelstra en Bianca Leijstra van de thuiszorg hebben er duidelijk erg veel plezier in. “Wat mooi! Wat geweldig dat we dit nu kunnen bieden met elkaar.”

⇒ tik Zwembadlift in bij ZOEKEN om meer over  de actie te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *