De zee rond Ameland als thema expositie

HOLLUM –  'Ameland en de zee' is de titel van een expositie die vanaf de kerstvakantie tot en met februari te zien is in het Maritiem Centrum in Hollum. Voor deze tentoonstelling heeft de Stichting Amelander Musea een aantal schilderijen, aquarellen, tekeningen en litho's uit de eigen collectie gekozen die de zee rond Ameland als onderwerp hebben. De collectie is aangevuld met enkele werken uit de collectie van de gemeente Ameland.

Op de expositie is werk te zien van bekende schilders als Jan Wiegers, Germ de Jong, Gé Röling, Pit van Loo en de op Ameland geboren Leendert Scheltema. Alle genoemde kunstenaars brachten geregeld een bezoek aan Ameland om de natuur, het landschap en de karakteristieke plekjes langs de kust te verbeelden.

De tentoonstelling is gedurende de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie dagelijks geopend. In de overige weken hanteert het Maritiem Centrum een aangepaste openstelling. Zie voor de juiste tijden www.amelandermusea.nl. 

⇒ meer tentoonstellingen op Ameland

bekijk hier ook een viertal foto's van prachtige schilderijen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *