De voordelen van het leven op een eiland

LEEUWARDEN – Als inwoner van Ameland weet je natuurlijk al hoe geweldig het is om op een eiland te wonen, wat inwoners van Maui bijvoorbeeld ook zullen weten. Desondanks zullen er ook veel mensen zijn die nogal sceptisch zijn over het leven op een eiland, vooral doordat zij het vasteland gewend zijn. Logisch dat je dan je twijfels hebt, maar alsnog is het zeker een aanrader om te gaan verhuizen naar een eiland als Ameland of zelfs Bora Bora. Over de heel wereld zijn er immers ontzettend veel eilanden waar extreem veel mensen op leven. Denk hierbij aan grote eilanden als het Verenigd Koninkrijk en Australië, maar ook op kleinere eilanden wonen mensen. Een goed voorbeeld hiervan is Tahiti, maar Ameland natuurlijk ook. In dit artikel kun je lezen wat hier de voordelen van zijn.

Langzamer levenstempo

Veel mensen kiezen voor eilanden omdat ze op zoek zijn naar een langzamer levenstempo. Dat is precies wat je zult vinden als je naar een eiland verhuist. Je hoeft ook niet met pensioen te zijn om wat rustiger aan te doen in je dagelijkse leven. Het komt maar al te vaak voor dat mensen worden meegesleept in de drukte van het dagelijks leven en het kan moeilijk zijn om ademruimte te vinden als je omringd bent door een gemeenschap die maar één snel tempo kent, wat op het vasteland vaak het geval is. Dit is de reden waarom verhuizen naar een eiland, waar de gemeenschap vaak een langzamere benadering van het leven aanneemt, net zo plezierig als verfrissend is.

Sterke gemeenschap

Het is niet meer dan logisch dat kleine eilanden kleine populaties huisvesten en dat is precies wat hun gemeenschappen zo sterk maakt. Veel eilandbewoners kiezen om dezelfde redenen voor het leven op het eiland, of het nu is om te ontsnappen aan de drukte van het grote stadsleven of om nieuwe kansen te zoeken, zoals het starten van een bedrijf. Deze wederzijdse keuze van levensstijl en liefde voor het eiland heeft de neiging om gemeenschappen bij elkaar te brengen. In combinatie met het feit dat je letterlijk nooit ver weg zult zijn van een nieuwe vriend of buurman, is het veilig om te zeggen dat je je nooit echt alleen kunt voelen als je elke dag paden kruist met een bekend gezicht.

Geweldige locatie

Omringd zijn door de zee of oceaan kan echt voordelen hebben. Van watersporten en activiteiten tot strandwandelingen en boottochten, er zijn genoeg dingen om van te genieten als je je eigen stukje paradijs hebt. Als je op Ameland woont dan woon je dus eigenlijk direct op een geweldige locatie. Natuurlijk heeft het leven op een eiland zo nu en dan ook wat nadelen, maar gelukkig merk je hier niet al te veel van in de meeste gevallen. Dit komt ook zeker doordat je van Ameland zo op het vasteland bent met de veerboot. Op andere eilanden in andere delen van de wereld is dat minder het geval, wat toch wel problemen kan veroorzaken.

Partnerbijdrage Twenty4Webvertising – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *