De Uitstap kan stapje verder

Klaas Wijnberg krijgt de medewerking van de gemeenteraad om in een voormalige boerderij aan de Zuidergrieweg bij Ballum een thema- en educatiecentrum te beginnen, De Uitstap. ‘Honden Klaas’ is bekend is geworden door zijn boek ‘De Hondenfluisteraar’. Hij heeft een trainingmethode voor hond en baas ontwikkeld die hij de Stapcontactmethode noemt. De Stapcontact methode is een non-verbale en correctieloze manier van werken en leven met honden.
In plaats van roepen en commanderen maakt het baasje gebruik van de communicatiemiddelen die wolven en honden zelf ook gebruiken: oogcontact en lichaamstaal. “Met uw hond werken volgens de Stapcontact methode is een prachtige speurtocht naar harmonie en balans in de relatie die u met uw hond heeft”, belooft de hondenfluisteraar.
Op Ameland geeft hij deze trainingen aan baasje en hond in workshops. Wijnberg geeft regelmatig lezingen waarin hij zijn toehoorders laat kennismaken met zijn visie op honden en de Stapcontactmethode.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *