De strijd om titel regiokampioen Nationale Voorleeswedstrijd 2018

KOLLUM – Op woensdag 21 februari organiseert Bibliotheek Noord Fryslân de regiowedstrijd van de Nationale Voorleeswedstrijd in De Colle te Kollum. Kandidaten van maar liefst

22 basisscholen uit regio Noordoost-Fryslân nemen het tegen elkaar op voor een plekje in de provinciale ronde.

Strijd om provinciale plek

De deelnemers zijn tijdens de voorleeswedstrijd op school voorleeskampioen geworden en strijden op 21 februari vanaf 15.00 uur in De Colle te Kollum voor een plekje in de provinciale ronde. Het gaat om kandidaten van maar liefst 22 basisscholen uit Buitenpost, Nes (Ameland), Harkema, Dokkum, Marrum, Boelenslaan, Surhuisterveen, Wâlterswâld, Twijzel, De Westereen, Holwerd, Drogeham, Burum, Feanwâlden, Hallum, Munnekezijl, Kollum, Twijzelerheide, Augustinusga en Kollumerzwaag. De leerlingen lezen een door henzelf gekozen fragment voor uit een kinderboek.

Presentatie

De presentatie van de voorleeswedstrijd wordt verzorgd door Tjitske van der Velde en Christien van der Meulen, leesconsulenten bij Bibliotheken Noord Fryslân. In de jury zitten Arjan Hut, Martin Scherstra, Thea van der Meer, Margreet van Deelen, Martha van der Velde en Harm Geerligs. Tijdens de pauze vindt een ballonnenact plaats door Arne Wielheesen.

Provinciale ronde

De winnaar van 21 februari mag door naar de provinciale ronde op 10 april in Theater de Skâns in Gorredijk. De provinciale winnaar mag Fryslân vertegenwoordigen in de landelijke finale op 23 mei in Schouwburg Amstelveen.

Lezen is leuk!

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de openbare bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en de provincie Fryslân.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *