De Stelp open: Wim de Boer is blij

BALLUM – “De gemeente Ameland gaat op zeer korte termijn om tafel met de bestuurders van de Stichting Samenwerking KwadrantGroep ZuidOostZorg. In dit gesprek zullen de visie en de plannen van deze partij aan de orde komen. Aan de hand daarvan zal de gemeente Ameland met een reactie komen op deze bekendmaking.” Dat laat de gemeente via haar website weten.

Wim de Boer (91) uit Hollum is in ieder geval blij met de uitkomst, zoals die gisteren op de persconferentie in Feanwâlden werd gepresenteerd. Toen Pasana vorig jaar bekend maakte dat De Stelp moest sluiten, hing hij de vlag halfstok. Het faillissement van Pasana haalde dat voornemen in en nu duidelijk is dat Kwadrant gaat werken vanuit De Stelp en het verzorgingshuis gered is van sluiting, is hij erg blij, vertelt hij in de Leeuwarder Courant van vandaag. De oud-wethouder, oud-bestuurslid van De Stelp en huidige bewoner van het zorgcomplex, windt er geen doekjes om: “Het is te danken aan de Zorgcoöperatie. Niet aan de gemeente. Die heeft niets voor ons gedaan.”

Gerard Metz van Zorgcoöperatie Ameland is een tevreden man. Hij noemt in dezelfde LC dat Kwadrant wat hem betreft “second best” is. Het liefst had hij de zorg op het eiland zelf opgepakt met de ZCA, dat overigens geen dorpsinitiatief is, zoals in de krant staat vermeld, maar een breed gedragen eilander initiatief. Kwadrant en ZCA denken over veel onderwerpen hetzelfde, zegt Metz: levensloopbestendige zorg, werken met veel vrijwilligers, ruimte voor lokale initiatieven en ontschotten van financiële stromen.

Van het Amelander model gaan we nog meer horen.

Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *