De Stelp kookt veilig en lekker

HOLLUM – Bijzonder ingenomen, trots en blij, dat is directeur Wout de Jong van Zorgcentrum De Stelp met het keurmerk Veiligvoedsel.nl.

De keukenbrigade van De Stelp heeft in nog geen jaar tijd het certificaat gehaald. Met dit keurmerk toont het zorgcentrum aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen betreffende hygiëne en voedselveiligheid.

De Stelp is de eerste instelling op de Waddeneilanden die het Keurmerk Veiligvoedsel.nl heeft behaald.   

Het Keurmerk Veiligvoedsel.nl wordt pas gegeven als een instelling een cijfer boven de 7,5 scoort. Tijdens de keuring worden meer dan 300 onderdelen getoetst. Zorgcentrum De Stelp kreeg 8,8 en verdiende daarmee ruimschoots het Keurmerk en eindigt op de 7e plaats van de nationale top 10 van alle zorginstellingen met het Keurmerk Veiligvoedsel.nl.

Uit de keuken van De Stelp komen jaarlijks 33.000 maaltijden. Dagelijks gaan 40 maaltijden naar de bewoners van De Stelp en de aanleunwoningen en nog eens 60 via Tafeltje-dek-je naar klanten buiten de instelling.

Directeur van Veiligvoedsel.nl Gert Jan Hemmers, reikt het certificaat uit aan Harry Oud, hoofd van de keuken. De bewoners en medewerkers maken er een feestje van. Gebak en koffie staan op tafel. De warme maaltijd is al achter de kiezen. “En, is het eten hier echt lekker?” wil Hemmers weten. “Ja, heerlijk,” roepen de aanwezigen in koor. De mensen die eten uit de keuken van De Stelp zijn zeer tevreden over de maaltijden. Het certificaat vinden zij meer dan verdiend.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *