De Stelp heeft prik uitnodiging binnen

HOLLUM – Medewerkers van zorgcentrum De Stelp hebben de uitnodiging voor vaccinatie tegen het coronavirus binnen. Dat betekent vooralsnog niet dat ze op Ameland gevaccineerd gaan worden. De eilandgemeenten zijn nog bezig dat voor elkaar te krijgen. Zoals het er nu uitziet moeten de zorgmedewerkers zelf een afspraak maken in Leeuwarden en zich in Leeuwarden laten prikken.

Hans Hoogendijk roept in zijn Ingezonden brief de gemeente op actie te ondernemen. Het lijkt erop dat de gemeente daar al mee bezig is. Over de actie van de Friese Waddeneilanden om de eilanders op de eilanden te laten prikken volgt later meer nieuws.

Vanmiddag wordt de eerste Friese ziekenhuismedewerker gevaccineerd in Medisch Centrum Leeuwarden. Ziekenhuismedewerkers en ambulancemedewerkers, medewerkers acute zorg, zijn het eerst aan de beurt. Op 15 januari begint het vaccineren van zorgmedewerkers in de thuis-, verpleeg- en gehandicaptenzorg. Daarna zijn de kwetsbare ouderen aan de beurt. 

De 60-plussers buiten de verzorgingshuizen zijn in maart aan de beurt, na de groep van 18 tot 60 met een medische indicatie. Gezonde mensen tussen 18 en 60 jaar kunnen in het tweede kwartaal een prik halen.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *