De Stelp heeft prik uitnodiging binnen

Geplaatst op: 06 januari 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

Vaccinatiestrategie RIVM

HOLLUM - Medewerkers van zorgcentrum De Stelp hebben de uitnodiging voor vaccinatie tegen het coronavirus binnen. Dat betekent vooralsnog niet dat ze op Ameland gevaccineerd gaan worden. De eilandgemeenten zijn nog bezig dat voor elkaar te krijgen. Zoals het er nu uitziet moeten de zorgmedewerkers zelf een afspraak maken in Leeuwarden en zich in Leeuwarden laten prikken.

Hans Hoogendijk roept in zijn Ingezonden brief de gemeente op actie te ondernemen. Het lijkt erop dat de gemeente daar al mee bezig is. Over de actie van de Friese Waddeneilanden om de eilanders op de eilanden te laten prikken volgt later meer nieuws.

Vanmiddag wordt de eerste Friese ziekenhuismedewerker gevaccineerd in Medisch Centrum Leeuwarden. Ziekenhuismedewerkers en ambulancemedewerkers, medewerkers acute zorg, zijn het eerst aan de beurt. Op 15 januari begint het vaccineren van zorgmedewerkers in de thuis-, verpleeg- en gehandicaptenzorg. Daarna zijn de kwetsbare ouderen aan de beurt. 
De 60-plussers buiten de verzorgingshuizen zijn in maart aan de beurt, na de groep van 18 tot 60 met een medische indicatie. Gezonde mensen tussen 18 en 60 jaar kunnen in het tweede kwartaal een prik halen.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?