De Nacht van de Nacht op 28 oktober

Dit jaar organiseert het Natuurcentrum weer twee avondwandelingen in het kader van de Nacht van de Nacht! De Nacht van de Nacht is een landelijk evenement waarbij wordt stilgestaan bij de unieke duisternislocaties in Nederland. Ameland is één van die locaties, dat willen we bezoekers en bewoners van Ameland graag laten zien. De Nacht van de Nacht wordt georganiseerd op zaterdag 28 oktober 2023.

Er worden twee avondwandelingen georganiseerd: één bij de Bureblinkert (parkeerplaats) in Buren en één bij de Amelander Vuurtoren in Hollum. De wandeling bij de Bureklinkert start om 19:30 uur en de wandeling in Hollum start om 19:00 uur. Beide wandelingen duren ca. 1,5 uur. Deelnemers zullen de wandeling starten richting een bos en lopen vervolgens door de duinen naar het strand. Na de wandeling is het mogelijk om op de Bureblinkert met een sterrenkundige sterren te kijken door een professionele telescoop en in Hollum de Vuurtoren te beklimmen. Let wel op: voor het sterrenkijken wordt u verzocht om een extra ticket aan te schaffen op de website van Dark Sky Wadden Events, in combinatie met de wandeling kan een sterrenkijk ticket worden aangeschaft tegen een gereduceerd tarief van €10,-. Er wordt die avond een gedeeltelijke maansverduistering verwacht! In Hollum vindt de afsluiting plaats bij de Vuurtoren met warme chocolademelk. Deelname aan de Nacht van de Nacht wandelingen kost €7,50 per persoon.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 776

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *