De Hoop: Op weg met een pelgrim

BALLUM – De hervormde gemeente Ameland organiseert in het kader van De Verdieping een lezing van Albert de Hoop en Ingrid Magré over hun bijzondere tocht naar Santiago de Compostella.

Al sinds de 11e eeuw ondernemen mensen Pelgrimages en lopen via de Camino naar de Spaanse stad Santiago de Compostella waar het graf van de apostel Jacobus te vinden is. Dit werd een bijzonder bedevaartsoord onder meer vanwege de wonderbaarlijke verhalen over Jacobus. Het pelgrimeren is de laatste jaren populair en velen trekken lopend vele vermoeiende dagen door onder meer het Franse landschap waar eerder per auto langs geraasd werd. Wat bezielt deze mensen toch? Wat trekt hen? Het doel? De weg er naar toe? Zonder comfort, niets besproken om te slapen, terwijl gewoonlijk alles geregeld is. Hoe komen ze thuis en verandert hun leven hierdoor ook? Wat doet deze tocht met je als mens?

De Hoop en Magré wonen sinds 2006 op Ameland en hebben hun vakantie de afgelopen twee jaar een bijzondere invulling gegeven die zij graag met anderen willen delen. Het is de bedoeling om met elkaar in gesprek te raken om iets meekrijgen van het gevoel dat hen overkomen is.

De avond is op 11 januari 2013 van 20.00 tot 22.00 uur in de hervormde kerk in Ballum.

>>> lees hier Wandelen naar Santiago de Compostela

Kremermakelaars

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *