De Hoop met helikopter naar Terschelling

BALLUM – Burgemeester Albert de Hoop van Ameland bezocht op deze verkiezingsdag de stembureaus en werd halverwege de ochtend opgepikt door een gele SAR-helikopter voor een vlucht naar Terschelling.

Daar ontmoet hij  Staatssecretaris Jack de Vries van Defensie, die net daarvoor in een Chinook-heli over het eiland was gevlogen maar er niet was geland. De staatssecretaris ondertekent op Terschelling de afspraken over het acute patiëntenvervoer met helikopters. De Vries doet dit samen met Commissaris van de Koningin John Jorritsma en met Ferd Crone, als burgemeester van Leeuwarden voorzitter van de nieuwe Veiligheidsregio Fryslân. De collega burgemeesters van de Friese Waddeneilanden zijn daarbij aanwezig.

Voor de bevolking en bezoekers van de Friese Waddeneilanden zijn de helikopters van de Search And Rescue-eenheid (SAR) van Defensie van groot belang. Zo’n 150 maal per jaar verzorgen ze het acute ziekenvervoer naar de vaste wal. Hoewel de standplaats van de toestellen op de vaste wal gaat veranderen, garandeert staatssecretaris De Vries namens het Rijk dat de kwaliteit van het patiëntenvervoer minimaal gelijk blijft aan de huidige situatie. Commissaris Jorritsma zal aangeven dat er zelfs sprake is van verbetering.

Bron: Provincie Fryslân

 © Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *