De finalisten van Jouw idee voor de Waddenzee

HARLINGEN – Jouw idee voor de Waddenzee, een prijsvraag voor ideeën die de Waddenzee goed doen, heeft een finale ronde van 13 finalisten. In totaal werden er 39 ideeën ingestuurd. Jong, oud, eilandbewoner of niet, de deelnemers kwamen uit alle windstreken. Dat maakte de uitslag spannend. Opvallend was het grote aantal ideeën dat ging over het oplossen van het plastic-probleem. Plastic in het Werelderfgoed Waddenzee baart ook de Waddenvereniging zorgen. Gedurende de actie werd er ook actief gestemd op de ideeën en zo werd het een boeiende wedstrijd! 

En de finalisten zijn…

Op basis van het aantal stemmen werden de volgende ideeën verkozen tot finalist voor onze finaledag op 25 juni. 

 1. Van spooknetten naar Fashion

  van Happy Seal
 2. Een filter in de Rijn 

  van Emma Cremers, Denise Hoek & Melissa Visser
 3. Afvalbakken langs de Waddenzeedijk 

  van Cobi van Dalen, Marja Pappot & Peter Kuut
 4. Strandafval benutten 

  van Guus Schweigman 
 5. Kinderen voor kinderen op de Wadden 

  van Mijke Smit & Marleen Jorritsma
 6. Afval Recyclen 

  van Fenna Wagenaar & Femke Brouwer
 7. Wonen in afval 

  van Froukje Heslinga, Nina Hofstede & Miriam Afman
 8. Waddenpost- platform van de Wadden 

  van Jeanet de Jong 
 9. Plastic sucks, deze sucks plastic!

  van Wim Koning
 10. Beleef ’t met je zintuigen 

  van Annemiek Waander & Danielle Bierema

Wildcards 

Om ook de kwalitatief goede ideeën die minder goed liggen bij een groot publiek een kans te geven, had de jury de mogelijkheid om wildcards uit te delen. De jury heeft met plezier alle ideeën doorgenomen en gekeken naar inhoudelijke criteria zoals effectiviteit, haalbaarheid & uitvoerbaarheid, vernieuwing, verwondering & verbazing. De ideeën die een wildcard hebben verdiend volgens de jury zijn:

 1. Kompas Werelderfgoed Visserij  

  van Vissers van de Kust
 2. Eigen Staat voor de Wadden

  van Akko Muskens
 3. Expeditie Juttersgeluk

  van Suzanne Klaassen

Een spetterende finaledag!

Daarmee komt het totale aantal finalisten op 13. Zij zullen op 25 juni hun ideeën presenteren. Zij nemen het op deze dag tegen elkaar op voor de deskundige jury. De persoon die de jury het best weet te overtuigen van zijn of haar idee, wint de Wadden Award 2016. Ook het publiek kan stemmen op haar favoriete idee. Het idee met de meeste stemmen wint de Wadden Award publieksprijs. Geen finalist? Kom dan vooral wél naar de finaledag! Zo kun je invloed hebben op de uitslag van de publieksprijs en kom je ook nog heel wat te weten over de ideeën en de ontwikkelingen in het Waddengebied. Daarnaast biedt de orgnaisatie (Waddenvereniging) een gratis lunch aan voor alle bezoekers van deze dag. Daarom moet je je wel even van te voren aanmelden. Dat kan hier.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *