Dag van het Wad 2023

NES – In 2023 is het veertien jaar geleden dat UNESCO het mooie en unieke Waddengebied gebied uitriep tot Werelderfgoed. Traditiegetrouw vieren we dit op de laatste zaterdag van juni tijdens de Dag van het Wad. Op zaterdag 24 juni staan we stil bij hoe bijzonder dit gebied is door te ontbijten op een wel héél bijzondere plek: de dijk. Geen verjaardag zonder verjaardagsontbijt. 

Proef de Wadden – ontbijt op de dijk

Vier de verjaardag van Waddenzee Werelderfgoed met een uniek éénmalig ontbijt op de Waddendijk. Uitkijkend over het wad geniet je van een tafel vol lokale producten. We nemen je mee in een verhaal over Waddenzee Werelderfgoed. Wat maakt de Waddenzee zo bijzonder dat het deze status heeft? Wat betekent het? En wat is het belang van de Waddenzee op wereldschaal?

Het ontbijt start om 8:00 uur en duurt tot uiterlijk 10:00 uur. Na het ontbijt kun je met een gids het gebied rond de dijk verkennen en laten we je zien hoe bijzonder de waddennatuur is.

Vier je met ons mee? Koop nu je tickets via de VVV.

Kledingadvies

De activiteit vindt ‘s ochtends plaats op de dijk einde Reeweg Buren. Bekijk van tevoren het weerbericht en neem genoeg (warme) kleding mee. Tijdens het tweede gedeelte van het programma ga je op pad om het wad te ontdekken. Trek dus niet je nieuwste schoenen aan, maar ga voor een outdooralternatief. Bij slecht weer verplaatst het programma zich naar een binnenlocatie. Het ontbijt zal dan ook binnen plaatsvinden.

Het ontbijt wordt verzorgd door Restaurant StrAnders.

Door VVV Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *