Dag van het Wad 2022

OUDE BILDTZIJL – Op zaterdag 25 juni viert Waddenzee Werelderfgoed haar 13e verjaardag. Kom naar de Aerden Plaats in Oude Bildtzijl en vier dit feestje mee. Of bezoek één van de activiteiten op locatie van ondernemers in het gebied en vier daar het feestje.

In 2022 is het dertien jaar geleden dat Unesco dit mooie gebied uitriep tot Werelderfgoed. Traditiegetrouw wordt dit gevierd op de laatste zaterdag van juni tijdens de Dag van het Wad. De Aerden Plaats is de hele dag gratis toegankelijk en er is van alles te doen. Kom naar een optreden van Arnold de Boer, ZEA, en oud-dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, bezoek de theatervoorstelling Wat ‘n Wad van Pier21 of doe mee aan een muziekworkshop van een echte producer: wat voor geluiden vind je op het Wad? En kun je hier muziek mee maken? En neem je een eigen t-shirt of tasje mee? Dan kun je deze zeefdrukken bij de Safe Druk Brigade!

Huldiging ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed

Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder geeft samen met de ondernemers uit het gebied en Arjen de Boer van Omrop Fryslân het startschot voor dit feestje. Zij maakt daarbij de allereerste ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed bekend. Dat zijn ondernemers, bewoners, en andere belanghebbenden die trots zijn op Waddenzee Werelderfgoed en actief bijdragen om van het waddengebied een van de meeste duurzame bestemmingen van Europa te maken.

Al 13 jaar beschermd gebied

De Waddenzee, Unesco Werelderfgoed sinds 2009 en in Nederland verkozen tot ‘Mooiste natuurgebied’. De Waddenzee is één van de laatste grote getijdengebieden waar natuurkrachten hun gang kunnen gaan. Van het Noord-Hollandse Den Helder tot het Deense Esbjerg. Een grensoverschrijdend gebied, boordevol ongerepte natuur. Dit kwetsbare gebied verdient het om beschermd te worden en daarom vieren we elk jaar de door Unesco aangewezen beschermde status: Unesco Werelderfgoed Waddenzee.

Het programma en meer informatie over de Dag van het Wad is te vinden op: www.dagvanhetwad.nl

Bron Dag van het Wad

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *