Dag van de Beroerte

DOKKUM – Tijdens de Europese dag van de Beroerte, op dinsdag 13 mei, geeft een CVA-verpleegkundige van ziekenhuis De Sionsberg voorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis. Landelijk besteden ruim 250 ziekenhuizen en overige zorgcentra aandacht aan voorlichting en activiteiten rondom beroerte..

In De Sionsberg wordt tussen 09.30 en 14.30 uur voorlichting gegeven over het ziektebeeld beroerte. Ervaringsdeskundigen en CVA-verpleegkundigen geven informatie over het verminderen van risico’s en beantwoorden vragen van bezoekers.

Om de kans op een CVA te verminderen is het belangrijk dat bloeddruk, cholesterol en suikerspiegel op een acceptabel niveau zijn. Ook overgewicht is een risicofactor. Van essentieel belang is dat men stopt met roken en alcohol met mate gebruikt. Ook is het heel belangrijk om voldoende te bewegen. Kortom, een gezonde leefstijl.

In Nederland krijgen jaarlijks minstens 41.000 mensen een beroerte. Een beroerte is één van de belangrijkste oorzaken van invaliditeit én is doodsoorzaak nummer één onder vrouwen. Per jaar overlijden ongeveer 10.000 mensen als gevolg van een beroerte. Naar schatting leven in Nederland 500.000 getroffenen met de zichtbare en onzichtbare gevolgen van een beroerte.

Kijk voor meer informatie over de Europese Dag van de Beroerte op www.dagvandeberoerte.nl. of bel met de CVA-verpleegkundige van ziekenhuis De Sionsberg. Tel. (0519) 29 12 84.

>>> lees hier meer over de Dag van de Beroerte

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *