“Dag Sinterklaasje, dahag, dahag, dahag, Zwarte Piet”

HOLLUM – Sinterklaas heeft afscheid genomen van Ameland. Hij deed dat, voorafgegaan door muziekkorps Forza Musica, met een rondgang door Hollum. Onderweg kreeg hij enkele malen fiks de wind onder zijn mantel en was het even houden en keren. Op het pleintje voor bakkerij De Boer kreeg hij nog een borrel aangeboden van de bakker. De Sint spuugde er niet in. Snel als de wind vervolgde hij daarna zijn weg richting De Zwaan, om vlak voor de herberg rechts af te buigen, op weg naar zijn hotel.

De oude baas was net als andere jaren zeer in zijn sas. Hij dankte de aanwezigen voor de gezelligheid en riep alvast "Tot volgend jaar!" Een opmerking uit het publiek over de kerstman viel niet in goede aarde. De kerstman krijgt van Sinterklaas een duimpje naar beneden: hij kon net nog een lelijk woord inslikken. De kinderen moeten worden opgevoed met Sinterklaas, dat gaf hij de omstanders nog even mee. 

"Dag Sinterklaasje, dahag, dahag, dahag, Zwarte Piet." Dat zongen de kinderen en grote mensen op het pleintje bij de bakker in Hollum. "Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar!"

⇒ lees hier meer over Sinterklaas op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *