Cultuurverenigingen in de schijnwerpers

LEEUWARDEN – Aanmeldperiode Verkiezing Vereniging van het Jaar verlengd tot 23 april!

Alle balletscholen, muziekscholen, hobbyclubs en andere verenigingen en stichtingen worden uitgedaagd zich te nomineren voor de verkiezing Vereniging van het Jaar. De stemperiode is nu verlengd tot 23 april. De clubs met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen, zoals masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. 

De verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en het LKCA samen met de Rabobank, en heeft tot doel de kracht van de sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. 

Nomineren en stemmen

Het publiek kan via www.verenigingvanhetjaar.nl stemmen op hun favoriete vereniging tot 20 mei. 

Vakjury komt langs op de vereniging

De vakjury bezoekt vervolgens de provinciewinnaars van beide categorieën. Per categorie kiest zij drie provinciewinnaars die doorgaan naar de landelijke finale in september. De vakjury bestaat onder andere uit zeilster Marit Bouwmeester, choreograaf Juvat Westendorp, beachvolleyballers Brouwer & Meeuwsen, presentator Erik van der Hoff, hockeyer Robbert Kemperman en zanger en Kunstbende-boegbeeld Lucas Hamming. 

Winnen in de gemeente, provincie en de landelijke finale

In iedere gemeente wint de vereniging met de hoogste score. Deze score is een gewogen gemiddelde van het aantal stemmen (50%) en de waarderingscijfers (50%). De gemeente- en ook de provinciewinnaars worden rond 25 mei 2018 bekendgemaakt.

Kijk voor meer informatie, nomineren en stemmen op: www.verenigingvanhetjaar.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *