Crowdfunding voor ‘Wachten op hoog water’

HOLWERD – Het is 2018. Op de dijk bij Holwerd staat een beeld dat uitkijkt over zee: ‘Wachten op hoog water’. Het beeld bestaat uit twee vrouwen van vijf meter hoog. De een dik, de ander dun. Wanneer je ertussen in staat kan je beide vrouwen bij de hand nemen. Kunstenaar en maker Jan Ketelaar wil met dit beeld mensen bij elkaar brengen. Het beeld gaat over de zoektocht naar balans en uitwisseling.

Het beeld is nog in wording en Sense of Place wil Jan Ketelaar helpen het beeld te realiseren. De dames maken immers deel uit van de route ‘Expeditie Sense of Place’.

Jan heeft de volle vrouw uit eigen middelen gefinancierd, maar de volle vrouw is niets zonder de andere dame! En om haar verder af te maken is hulp nodig.

Crowdfunding

Sense of Place wil middels een crowdfunding minimaal een bedrag van € 10.000,- bij elkaar krijgen zodat Jan de dunne dame verder tot leven kan brengen. Voor een bijdrage van € 10 doet men al mee en helpt men mee aan de realisatie van dit bijzondere project aan de Waddenkust op de dijk bij Holwerd.

De kick-off van de crowdfunding vindt plaats op 25 november tijdens het festival ‘Explore the North’ (www.explore-the-north.nl) waar Joop Mulder en Jan Ketelaar het publiek meevoeren naar Holwerd.

De actie loopt van 25 november tot en met 8 januari 2017 bij www.voordekunst.nl

Doe mee en word mede-eigenaar van dit unieke kunstwerk dat Holwerd via de zee met Ameland verbindt!

Over het beeld

Beide figuren bestaan uit een frame van aan elkaar gelaste stangetjes. De ruimtes tussen het stangenpatroon worden dichtgelast. Beide beelden worden 5 meter hoog. Het dikke beeld heeft grotendeels zijn vorm gevonden en is een start gemaakt met de onderbenen van het tweede beeld.

Het lasmateriaal wordt gesponsord door ‘Re-on las uit Groningen, het plaatstaal en stangen door Douma staal uit Sneek en de steigers door LSC b.v. uit Drachten.

Over Jan Ketelaar

Jan Ketelaar is ‘potzenmaker’ en exposeerde o.a. in Portugal, Bremen en New York. Trok met zijn metershoge beelden, “De staat van Nederland”, verschillende malen (per heftruck) door Nederland. In 2014 werd in Leeuwarden zijn koninklijk hek geplaatst rondom de?eerste koningslinde in Nederland. Het hek heeft de vorm van een bank, bestaande uit lindebladeren. Alhoewel hij voornamelijk beeldhouwer is, schrijft en publiceert hij ook gedichten. In 2008 en in 2012 stond hij in de finale NK Poetry Slam.

Sense of Place

Sense of Place is één van de dragende principes onder het programma van Culturele Hoofdstad 2018. Sense of Place initieert projecten op het gebied van culturele landschapsontwikkeling en wil tevens de dromen van steden, dorpen en inwoners in het Waddengebied zichtbaar maken. Het doel is om veranderingen in het landschap rond de Waddenzee te bewerkstelligen en de beleving van en de waardering voor het landschap van – met name – het UNESCO Werelderfgoed Waddengebied te vergroten bij een groter publiek.

De projecten worden door middel van Expeditie Sense of Place als een cultuur- en natuurroute met elkaar verbonden. Alle projecten hebben respect voor de cultuur en natuur van het gebied, met een positieve uitwerking op de lokale economie.

⇒ lees hier meer over Crowdfunding op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *