RSS
Zoeken

Crowdfunding geslaagd, De Welvaart open

Geplaatst op: 19 juli 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

De zon schijnt op het terras van De Welvaart - Foto persbureau Ameland

HOLLUM – De crowdfunding die Taco Zandbergen (25) voor Café De Welvaart aan de Burenlaan in Hollum opzette is geslaagd. Het speciaalbieren café gaat vanavond officieel open. Zandbergen, geboren in Ommen, heeft ervaring in de horeca opgedaan in Zwolle en Meppel. Met De Welvaart realiseert hij een van zijn dromen.
Met de crowdfundingactie haalde hij 108.000 op.

Advekaatje buurrrrman?
De laatste maanden is De Welvaart volledig opgeknapt, geschilderd en heringericht.
Het ‘Advekaatje buur-r-r-r-man?’ en ‘Job kin sien fólk’ staat nog steeds op de balken, zij het in andere kleuren. Het donkerrood van weleer heeft plaatsgemaakt voor een wat frisser tint, maar de spreuken van stamgasten aan de kroeg van weleer zijn er nog steeds te lezen. Aan die spreuken zitten verhalen verbonden en waar kun je die beter vertellen dan aan de stamtafel.

Bootwateren
Zandbergen had graag de tent opengegooid met Muzikaal Bootwateren. Dat was een mooie gelegenheid geweest, maar De Welvaart was 25 juni nog niet klaar. Bootwateren is het halen van twee borrels en een sigaar door de voerlui en bemanning van de paardenreddingboot. Dat gebeurde na elke actie afwisselend in Herberg De Zwaan en Café De Welvaart. Sinds de sluiting van De Welvaart in het najaar van 2011 zitten de paardenreddingbootvrijwilligers alleen nog in De Zwaan. Daar kan met de opening van De Welvaart weer verandering in komen.
Bijna een maand na Muzikaal Bootwateren 2019 is de opening. Bij die van 2020 is Taco Zandbergen er met zijn speciaalbierencafé helemaal bij. In het café staan tien tapkranen. Acht daarvan tappen speciaalbier. Ook schenkt De Welvaart zo’n honderd lekkere biertjes op fles.

The Guilty Pleasures
Vrijdagavond om 19:00 uur gaat het café open en staat er voor de eerste bezoekers een welkomstdrankje klaar. The Guilty Pleasures, een band uit Zwolle, verzorgt de muzikale omlijsting.
De Welvaart gaat voorlopig vier dagen per week open, van donderdag tot en met zondag.

⇒ Bekijk hier de crowdfundingacties die de laatste op Ameland zijn gehouden.

tik De Welvaart in bij ZOEKEN om meer over De Welvaart te lezen

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?