Coronadode op Schier

BALLUM – Schiermonnikoog heeft zijn eerste coronadode gemeld. Volgens de boeken heeft alleen in de gemeenten Ameland, Vlieland en Rozendaal het virus nog geen leven geëist. Of dat helemaal klopt is de vraag: als iemand corona had en is gestorven, is hij pas een slachtoffer van het virus als corona wordt opgeschreven en doorgegeven als oorzaak van overlijden. Tussen praktijk en registratie wil nog weleens een verschil zitten. Formeel is Ameland nu een van de drie gemeenten waar nog niemand aan corona is bezweken.

Het totaal aantal positieve tests staat sinds 28 februari op 144. De telling is vanaf eind september 2020 en de meeste positief getesten zijn allang weer op de been. Nog een paar mensen hebben nog met thuisquarantaine te maken. De snelteststraat van Sneltest Ameland aan het Snikkepad in Ballum is deze maand nog open. Daarna wordt opnieuw beoordeeld of openhouden wenselijk en haalbaar is.

Dinsdag 16 februari startte het vaccineren op Ameland. In totaal werden 465 eilanders geprikt; 75-plussers, zorgmedewerkers en bewoners van De Stelp en aanleunwoningen. Op 23 maart ontvangen zij hun tweede prik. Wanneer de andere eilanders hun prik kunnen komen halen is nog niet bekend gemaakt.

 

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In maart 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 – 17:00 uur.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *