Controleer op tekenbeten

HOLLUM – Het is weer tekentijd. Elk voorjaar, met het klimmen van de temperatuur, worden de teken actief. Het zijn nare kriebelbeestjes die ondermeer in het bos, op de hei en in de duinen voorkomen en die de ziekte van Lyme kunnen overbrengen. Na een wandeling in de natuur of spel in de duinen is het verstandig om jezelf en elkaar te controleren op tekenbeten.

Het RIVM adviseert om na elk verblijf in de natuur jezelf of elkaar even op mogelijke tekenbeten te controleren.

RIVM: “Teken kunnen overal op het lichaam bijten, maar hebben voorkeur voor de liezen, knieholtes, oksels, bilspleet, de randen van uw ondergoed, achter de oren en rond de haargrens in de nek. Gebruik zo nodig een vergrootglas en een spiegel voor plekken die u zelf moeilijk kunt zien of vraag iemand anders om u op teken te controleren.

Controleer ook uw kleding. Haal teken weg die op uw kleding zitten. Zitten ze vast, was uw kleding minimaal 30 minuten op 60 graden of stop het in de wasdroger.”

>>> lees hier meer over de teek

>>> lees hier over de teek en de ziekte van Lyme

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *