Containers overboord boven Ameland

Geplaatst op: 11 februari 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

Foto Kustwachtcentrum

DEN HELDER - Boven Ameland heeft een schip containers verloren, meldt het Kustwachtcentrum. Het schip OOCL Rauma voer 43 kilometer boven Ameland, buiten de verkeersbaan, toen de melding aan het Kustwachtcentrum werd gedaan. Volgens de OOCL Rauma zijn er vijf containers verloren. Het schip is afkomstig vanuit de haven van Kotka (Finland) en is op weg naar Rotterdam met 1.425 containers aan boord. De MSC Zoe, die vorig jaar januari 342 containers boven de Waddeneilanden verloor is vele malen groter. De Zoe kan 20.000 containers vervoeren.

De Kustwacht stuurde de ETV Guardian richting de locatie om de situatie ter plaatse te onderzoeken. Ook werd het Kustwachtvliegtuig gealarmeerd om vanuit de lucht een omgevingsbeeld te maken. Dit om te proberen de containers te lokaliseren.

Het schip voer boven Ameland toen het vanmiddag de melding deed.

Routeadvies schepen
Het schip komt uit Duitse wateren en wordt dus, ook gezien de afmetingen van 179 meter, niet opgeroepen door de Kustwacht. Ook als het schip vanuit het westen zou komen, zou dit schip niet opgeroepen worden. Het schip valt dus niet onder het openstaande bericht dat bij golfhoogten vanaf 5 meter en slecht weer, schepen langer dan 300 meter en breder dan 40 meter geadviseerd worden de noordelijke route te nemen.

Het schip is 179 meter lang en 27 meter breed. De capaciteit is 1425 TEU containers. Momenteel staat er windkracht 8bft vanuit het westen.

Dossier Zeecontainers

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?