Container aceton gevonden

DEN HELDER – De container met aceton, die gisteren van het schip de Baltic Tern was gerold en in de Noordzee boven Ameland was beland, is gevonden en vastgemaakt aan noodsleper Guardian. Er wordt onderzocht hoe deze veilig geborgen kan worden. Gisteren zijn vijf containers, waaronder de tanktainer met aceton, van de Baltic Tern geslagen. Er is ondermeer met een Kustwachtliegtuig gespeurd naar de verloren lading. Gisteren zag die nog twee drijvende containers. Een daarvan, de aceton tanktainer, is uiteindelijk vastgemaakt. De tweede en de overige drie zijn vandaag niet meer waargenomen, meldt de Kustwacht.

In twee containers zit kraftliner, een houtvezelproduct dat wordt gebruikt om golfkarton te maken. Van de derde container is de inhoud nog niet bekend. In de vierde container, ook een tanktainer net als die met acteon, zit gebruikte kookolie. Rijkswaterstaat heeft contact met de rederij over het zoeken naar en bergen van de containers

De Baltic Tern is doorgevaren naar Rotterdam.

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *