RSS
Zoeken

Concert Vocalis en Eeuwe Zijlstra

Geplaatst op: 10 augustus 2019 - Categorie: Kunst & Cultuur

Vocalis

HOLLUM - Vocaal ensemble Vocalis geeft samen met organist Eeuwe Zijlstra een concert in de hervormde kerk in Hollum. Het concert is op 15 augustus en begint om 20:30 uur.

In de afgelopen jaren organiseerde de Commissie Avondmuziek wekelijks in de zomermaanden een concert op de donderdagavond. Dit jaar lukte het de commissie niet meer de organisatie financieel rond te krijgen. Eén van deze avonden werd het orgel van de hervormde kerk in Hollum bespeeld door Eeuwe Zijlstra, en verleende het Amelander vocaal ensemble Vocalis medewerking aan dit concert. In overleg met de Commissie Avondcommissie, en met gast-organist Eeuwe Zijlstra heeft het bestuur van Vocalis besloten het concert 'over te nemen' en in eigen beheer te organiseren.

Het vocaal ensemble staat onder leiding van dirigent Gijsbert de Jong. Vocalis zingt a capella geestelijke en wereldlijke liederen door de eeuwen heen. Voortbordurend op het repertoire van vorig jaar, is het koor in de winterperiode druk bezig geweest met het instuderen van een aantal nieuwe stukken.

De uitvoering vindt plaats in de grote kerk te Hollum. Aanvang van het concert is 20.30 uur, de kerk gaat ongeveer een half uur voor aanvang open voor het publiek.

De toegang is gratis, maar het koor hoopt op veel publiek en op een goede opbrengst uit de collecte na afloop van de uitvoering.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?