Compensatie Opstapper door corona

LEEUWARDEN – Door de gevolgen van de coronacrisis rijden er tijdelijk minder lijnbussen. Arriva zet ter vervanging Opstappers in. Wie met zo’n vervangende Opstapper reist, hoeft daarvoor vanaf 15 maart 2021 niet te betalen.

Normaal kost een rit met de Opstapper €2,50. Vanaf maandag 15 maart hoeven reizigers dat bedrag niet te betalen. Reizigers hebben deze compensatieregeling te danken aan Provinciale Staten. Er is in totaal 50.000 euro voor beschikbaar. “Door de compensatie op deze manier te regelen houden we het voor de doelgroep zo gemakkelijk mogelijk. Dat vind ik heel belangrijk’’, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.

De regeling geldt alleen bij Opstappers die nodig zijn omdat er vanwege corona geen ‘gewone’ lijnbus rijdt. De regeling geldt vanaf 1 januari 2021. Dat betekent dat mensen die sindsdien met een vervangende Opstapper hebben gereisd, het door hen betaalde reisbedrag kunnen terugvragen. Dat kan via de website van Arriva: www.arriva.nl/opstapper. Voor ritten vanaf maandag 15 maart 2021 is het vooraf geregeld.

Een van de Opstapperlijnen is die van Holwerd, Veerboot naar Dokkum Sionsberg en Dokkum Busstation en van de veerdam naar de Provinciale Weg in Holwerd.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *