Columnist vertelt leugens over zeehondencrèche

PIETERBUREN – Columnist Ilja Leonard Pfeijffer vertelt leugens over de zeehondencrèche, meent Lenie ’t Hart van de zeehondencrèche in Pieterburen. "In de uitzending van “De Leugen regeert”  (10 oktober) bleef er niets over van de beschuldigingen van columnist Ilja Leonard Pfeijffer in zijn artikel in de NRC. Hij beweerde daarin dat een medewerker van de Zeehondencrèche hem had verteld dat medewerkers met speedboten de zeehonden op de zandbanken verstoren om huilers in de crèche te krijgen, omdat er anders niet genoeg bezoekers zouden komen."
Lenie ’t Hart noemde zijn beweringen ronduit belachelijk. “We zijn een ziekenhuis. Kent u verpleegsters die met een brommertje oude mensen aanrijden om aan patiënten te komen? We hebben niet eens boten, er zijn altíjd zeehonden en we hebben liever mínder zeehonden in de opvang.” Bovendien weigerde ze te geloven dat Pfeiffer dit van een medewerker had, omdat het gewoon niet gebeurt.

Pfeiffer stelt dat hij een column heeft geschreven waarin hij de vercommercialisering van de goede doelen aan de orde wilde stellen. De NRC had verzuimd het woord "column" bij het stuk te plaatsen zodat het is geplaatst als een artikel.
"Dat heeft zowel media als donateurs op het verkeerde been gezet en dat heeft de crèche in een negatief daglicht geplaatst, " meent ’t Hart. De zeehondencrèche hoopt dat het niet de zeehonden zijn, die hiervan de dupe worden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *