Column – Huiveringwekkend

HOLLUM – De vierentwintigste column van 2022 heeft als titel ‘Huiveringwekkend’. Lees hem op de website van PA. Elk weekend verschijnt een nieuwe. De drieëntwintigste van 2022, 'Berendans', is via deze link te lezen.

Huiveringwekkend 

Een dag nadat ik op PA aankondigde dat ik het iets rustiger aan ga doen plopt er een review op mijn scherm die ene S meent te moeten plaatsen op mijn Google bedrijfsprofiel. Dat profiel is iets dat ik ooit invulde, maar dat ik nu ook maar weer ga verwijderen, met het rustiger aan doen in gedachte. Er staan twee reviews, een van een jaar of vier geleden en een van nu. “Saai bende niks is waar”, weet S zeker. Ik vermoed dat S nog niet zoveel heeft meegemaakt in zijn leven, dat hij het nodig vindt om in slecht Nederlands één ster uit te delen. 

Op Facebook mengde ik me in een discussie over boeren en de laatste stikstofellende. De reacties waren kritisch op het beleid en wees eerlijk, daar is best een kritische noot over te kraken. Maar zeg niks over achteruit hollen van biodiversiteit, want dan is Leiden in last.

 

Ik kan er wel wat triest van worden, maar het meest triest word ik van ene E met de volgende, weinig verheffende bijdrage aan de discussie: “Wij hoeven onze kop idd niet in het zand te steken! Maar zo ver als jij je hoofd in Rutte zn achterste hebt gestopt lijkt mij ook niet gezond!” Het is een trend, hoe smeriger hoe leuker, hoe meer op de man/ vrouw hoe meer men denkt stoer te zijn en een punt te hebben. Het is in navolging van de walgelijke ophitsing van Trump en de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. “Huiveringwekkend bewijs voor samenzwering Capitoolbestorming”, schrijft de NOS naar aanleiding van de onderzoeken. Het is in navolging van opportunistische Nederlandse politici, die maar raak twijfel zaaien en populistische bagger rondstrooien zonder regeringsverantwoordelijkheid. Ze krijgen demonstrerende boeren zover dat ze een pilsje drinken onder een bord met daarop een verkapte doodsbedreiging aan de minister. Het is huiveringwekkend.

Jeanet de Jong

jeanet.de.jong@knid.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *