Column – Benefit and Delight

De trend: wat buitenlands klinkt is beter. Waar een Engelse naam op staat wordt serieuzer genomen en daar zijn we enthousiaster over. Ameland blijft niet achter bij die trend. Waar Terschelling met een oer Terschellings woord de wereld heeft veroverd zoeken wij het in Engelse termen. Wij gaan internationaal en wat Engels is, denken we, is beter. Ameland wordt een Creative Village, als het aan enkele HBOers van het vasteland ligt en ze willen een Island Festival. Dat bekt toch geweldig? Island Festival en Creative Village. We moeten de trend vooral doorzetten en ons er allemaal aan overgeven. Dan komt het helemaal goed met Ameland.

Over enkele dagen gaat de lifeboat with horses weer uit voor een demonstration. We drinken een pint in The Sunset en gaan daarna nog even beach hockeyen, beach volleyballen en beach rugbyen. Dat is on the beach veel eigentijdser dan op het strand. We doen aan Fishing for Litter en niet aan het banale eigen troep opruimen.
Toneelvereniging NEG moet ook maar eens met de tijd mee. Volgend jaar gaan we kijken naar een tragedy by BAD, Benefit and Delight. Dan pis je toch veel lekkerder in je trousers dan bij een komedie van Nut en Genoegen, zeg nou zelf. We gaan naar themamiddagen van The Old Country en met een beetje geluk brengen The Women from Now hun tweede receptenboekje uit met Creative hapjes van hun Village. Uiteraard doen we mee met de Tour d’Ameland (Frans is ook een wereldtaal en een beetje Frans klinkt wel chique). The Evening Four Days slaan we niet over. We zijn toeschouwers bij de Lighthouserun en lopen met de optocht mee op Queensday. In November is het traditiegetrouw tijd voor The Landal Greenparks Arth Month. In het staartje van het jaar ontmoeten we nog Santa Claus en op oudejaarsavond zijn we met z’n allen wel genoeg verengelst.

Wij begrijpen tenminste hoe je je internationaal op de kaart zet. Wat Terschelling doet met Oerol is peanuts vergeleken met ons, want wij zijn het Island of the Festivals en wij hebben Creative Villages.
JFdJ

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *