Column - Maaltijdsalade

Geplaatst op: 25 juni 2012 - Categorie: Ameland & Eilanden

WEST TERSCHELLING – Oerol. Oerol is altijd goed, zelfs die keer dat ‘De wind voert het woord’ wordt gekozen als motto van het tiendaagse muziek- en theaterevenement. Harde wind en regen teisteren het eenendertigste Oerol. Voorstellingen worden afgelast en ’s avonds zijn de dorpen uitgestorven, omdat niemand na een dag opboksen tegen windkracht 7 en 8 zin heeft in nóg een worsteling met de elementen.

Het mocht de pret niet drukken, want Oerol is Oerol en de grootste lol zit hem in het gezelschap waarmee je naar het eiland trekt.
Dat zat wel goed, met het clubje voormalige collega’s, dat elkaar maar blijft bezoeken en telkenjare wel een aanleiding vindt om een feest te houden.
Deze keer werd het Oerol.

Na de reis, het Groene strand, straattheater op West en supermarkt- en slijterijbezoek voor de avond op Tjermelan, zeeg het gezelschap van vijf neer op het terras van Nap.
Nap, daar hadden zus G en ik vorig jaar tijdens Oerol nog zo lekker en gezellig koffie gedronken met vriendin S, die we onverwacht in de Torenstraat tegenkwamen. Nap kon niet veel kwaad doen.

In de hoek van het terras was nog een tafel met vijf stoelen. We waren al een paar uur op stap; het was tijd voor de eerste alcoholische versnapering, constateerden de A, A en E van het gezelschap. Dat vond ik ook. Drie droge en een zoete witte wijn: de vijfde, M, wilde wel een hapje eten, maar geen drank.
Het werd de maaltijdsalade, die stond uitnodigend op de kaart. 

>>> lees hier de hele column

J.F.de Jong

>>> lees hier ook over Oerol

Relevante dossiers: Column van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?